理学院学术报告20201119-(2)
发布人:何杰  发布时间:2020-11-19   浏览次数:10

不适定问题系列报告(二)

报告题目:The scattering problems for elastic wave equation in time-domain

报告人:高忆先

东北师范大学  教授

报告时间: 20201119 线上

摘要:In this talk, we will present the recent result for the elastic wave equations in time-domain. The well-posedness and stability will be given by variational method and energy function method. The Lipschitz stability for the density function of the time-domain Naiver equation will be shown  using  the Dirichlet-to-Neumann map and Carleman estimate.

报告人介绍:高忆先,东北师范大学数学与统计学院教授、博士生导师,主要从事无穷维动力系统和散射、反散射理论的研究。目前已在Arch. Ration. Mech. Anal.SIAM J.Math. Anal.Inverse ProblemsJ.Differential Equations等国际权威杂志发表论文20余篇,主持国家自然科学基金项目多项。